EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

OpenAI lansează ChatGPT Plus, o versiune plătită a popularului ChatGPT_EduMNC

Activități inedite de Ziua Europeană a Limbilor
26 septembrie

16/09/2022

Comunicarea este un element fundamental al existenţei umane, comunicarea este cea care creează comuniunea, altfel spus, o țesătură de relații, și nu o cantitate de informații. Și ce poate fi mai frumos decât să poți spune ce ai de spus în limba celui căruia i te adresezi?! Dar cum asta poate fi destul de dificil (din cauza multitudinii de limbi și de dialecte), uneori este suficient să putem diferenția o limbă de alta, ca apoi să învățăm, pe cât se poate, acele câteva cuvinte/formule/expresii de bază corespunzătoare limbii respective.

În acest  sens, începând cu 2001, la inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie.

Iar cu această ocazie, în școli, profesorii de limbi străine organizează diverse activități cu scopul de a sensibiliza și de a-i atrage/motiva pe elevi către studiul limbilor străine.

Am selectat mai jos câteva activități inedite, amuzante, foarte creative și moderne, pe placul copiilor mari și mici, cât și al profesorilor.

Celebrate the European Day of Languages with us!


Fêtons ensemble la Journée Européenne des Langues!

  1. „Ce limbă este?” - Jucați acest joc!

Cunoaștem cu toții situații de genul: într-un autobuz, într-o cafenea, pe stradă auzim doi oameni vorbind într-o limbă străină. …și ne întrebăm ce limbă este.

Jocul testează capacitatea ascultătorului de a identifica limbile individuale, prin ascultarea unor conversații de zi cu zi. Jocul ajută cu adevărat la ascuțirea abilităților de ascultare!

https://edl.ecml.at/whichlanguage

  1. Joc- „Unde sunt?”

Se vor afișa 20 de imagini aleatorii din toată Europa. 🔎Folosește-ți abilitățile lingvistice și lupa virtuală pentru a găsi indicii în imagine. Poți afla unde au fost făcute acele imagini?

Mult noroc!

Poți trimite și propriile tale poze 📷pentru acest joc!

https://edl.ecml.at/WhereAmI

  1. Aplicația de provocare lingvistică a agentului secret – Acum disponibilă în 31 de limbi!

Provocările, chestionarele și jocurile conținute în aplicația actualizată încurajează cursanții – viitori agenți internaționali – să profite de numeroasele oportunități disponibile pentru a exersa sau a afla mai multe despre o limbă în afara contextului clasei.

🔎Trecând printr-o serie de niveluri, „agenții în devenire” pot trece de la statutul de „agent în curs de pregătire” la statutul de „agent secret maestru” 😎. Ei pot concura cu prietenii în îndeplinirea provocărilor, identificarea țărilor și a limbilor și completarea chestionarelor.

Agenții nou „calificați” 🥇 se pot recompensa cu un certificat binemeritat. 😀

https://edl.ecml.at/app

  1. Marea carte de glume multilingve (sau Fă-mă să râd!)

În câte limbi poți face pe cineva să râdă? Simțul umorului și ceea ce cineva găsește amuzant sunt adesea considerate a fi influențate de limba în care glumele sunt spuse și de fondul lor cultural. Pentru a testa dacă așa este, vă invităm să trimiteți cele mai bune glume ale voastre. Glumele pot fi în propria dvs. limbă sau într-o limbă pe care o învățați - cel mai important lucru este să fie amuzante! Desigur, pot fi legate de limbă/adaptabile la diferite limbi, dar criteriul principal este să fie distractive!

Trimite gluma ta preferată! Dacă gluma trece de un juriu foarte strict (format din persoane care nu râd prea mult!), gluma poate fi selectată pentru a apărea în „cea mai mare carte de glume multilingvă” care va fi publicată după EDL (European Day of Languages).

https://edl.ecml.at/Activities/Thegreatmultilingualjokebook/tabid/3269/Default.aspx

5. Provocarea lingvistica EDL

În acest an, invităm toată lumea să participe la o provocare lingvistică în jurul Zilei Europene a Limbilor străine! Cele 51 de provocări cuprinse în manual încurajează elevii să meargă puțin în afara zonei lor de confort și să profite de oportunitățile abundente disponibile pentru a practica sau pentru a afla mai multe despre o limbă, dincolo de contextul unei clase. Puteți alege provocări ușoare care nu implică mult timp - cum ar fi "numărătoarea de la 1-10 în 3 limbi diferite într-un minut" până la cele care sunt puțin mai exigente "împreună cu un prieten, scrieți cuvintele melodiei într-o limbă străină ".
Cu siguranță există ceva pentru toată lumea și puteți descoperi că știți de fapt mult mai mult decât vă gândiți!
Dacă vă bucurați atât de mult de provocările pe care reușiti să le finalizați( 10 sau mai multe dintre ele,) vă puteți recompensa cu un certificat (intrați pe pagină și folosiți linkul) și, dacă sunteți dispuși să arătați lumii abilitatea voastră de cunoastere a limbilor, de ce să nu faceți cea de-a 51-a provocare " ce îndrăznești să faci într-o limbă străină?"

Downlodeaza handbook-ul aici

https://edl.ecml.at/Activities/Languagechallenge/tabid/3207/Default.aspx

 

Sursa: https://www.facebook.com/EuropeanDayofLanguages

MNC