EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

Master UPB - MANAGEMENTUL ORGANIZAȚIILOR EDUCAȚIONALE_EduMNC

Curs gratuit, dedicat profesorilor,
pe tema siguranței online pentru elevi

21/03/2021

MEC, în colaborare cu Asociatia ADFABER promovează programul educațional ”Eroii Internetului-siguranța elevilor în mediul online în școli” pentru nivelurile primar și gimnazial.

Programul oferă cadrelor didactice instrumente și metode utile pentru predarea noțiunilor fundamentale de siguranță digitală.

Înscrierile se pot face până pe data de 16 aprilie 2021, prin accesarea platformei www.adfaber.org/profesori sau prin trimiterea unui mail la adresa webinar@adfaber.org.

Programa cursurilor este disponibilă la https://adfaber.org/programa.

Profesorii vor participa la cursuri gratuite online pe tema siguranței elevilor pe internet, ca apoi, la rândul lor, cadrele didactice să poată să-și ajute elevii să devină cetățeni digitali responsabili!

Beneficiile participării la acest webinar ca și profesor:

  • Vei afla cum îți poți ajuta elevii să folosească inteligent internetul, devenind cetățeni digitali responsabili;
  • Programul ”Eroii Internetului” îți oferă cel mai bun cadru de discuții cu elevii pe tema unui subiect foarte important și de actualitate, educația cu privire la siguranța online;
  • Vei afla informații utile despre resursele pe care le poți accesa și activitățile pe care le poți susține la clasă;
  • Vei afla care sunt cele mai simple și utile modalități de implementare a programului;
  • Fiecare profesor care participă va primi o adeverință de participare;
  • Ulterior, te poți înscrie la Competiția Națională Eroii Internetului.

 

Asociația Adfaber este dedicată tehnologiei și educației și face accesbil în școlile din România un program de succes, lansat de Google, cu scopul de a ajuta copiii să navigheze în siguranță și cu încredere pe internet.

Eroii Internetului îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre cetățenia digitală și securitatea online, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere pentru a profita de toate avantajele oferite de internet.

Programul Eroii Internetului oferă educatorilor instrumentele și metodele de care au nevoie pentru a preda noțiunile fundamentale de siguranță digitală. Materialele dezvoltate de Google în parteneriat cu iKeepSafe permit educatorilor să aducă cele mai pertinente discuții în sala de clasă. În program sunt incluse planuri de lecție pentru cele cinci capitole, cu activități și fișe de lucru special concepute.

Prin participarea la programul Eroii Internetului, profesorii primesc un set complet de unelte care îi vor ajuta să le explice copiilor din clasele I-VIII ce înseamnă să navighezi în vasta lume a internetului și ce primejdii îi pot aștepta pe cei mai puțin informați. 

  • Joacă-te în siguranță!
  • Învață în siguranță!
  • Rămâi în siguranță!

 

MNC