EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

OpenAI lansează ChatGPT Plus, o versiune plătită a popularului ChatGPT_EduMNC

Eu și Mine de vorbă cu NOI

08/04/2020

S-au întâmplat toate, dar de fapt nu s-a întâmplat nimic. Pare ciudat la o primă vedere, deși...

Nu cred că e om care să nu-și fi dorit măcar o dată să schimbe ceva în viața lui, ceva din trecut sau, viceversa, să-și cunoască viitorul.

Călătoria în timp, în trecut sau în viitor, eternul vis îndrăzneț al omului, rămâne în continuare la nivel de imaginație, lucru pe care oricine îl poate face, indiferent de vârstă, condiție sau abilități.

Iar acum, mai mult ca oricând, stăm și ne întrebăm unde am greșit. Sau ce va fi de-acum încolo…

Văd atâta lume debusolată, care parcă și-a pierdut rostul și care așteaptă ca ceilalți să facă ceva!

Poate e momentul să privim lucrurile altfel, poate avem nevoie de o introspecție în adâncimile sufletului, căci sigur aici e problema. Și tot aici și rezolvarea.

Acum, când lumea s-a oprit, să ne oprim și noi! Și să dăm firul înapoi !

Te-ai gândit vreodată ce ți-ai spune TU ȚIE, dacă ai avea ocazia să te întâlnești cu copilul ce erai odată, dacă ai avea șansa să îi vorbești ?

Dar vorbește-i blând, nu-l speria!

”Ce mai faci copile visător (de altădată)? Tot cu zâmbetul pe buze?

Nu te speria, te știu de mic și mă vei cunoaște și tu.

Eu, omul matur de azi, îți vorbesc ție, copilului de ieri...

Ce să-ți spun ca să te liniștesc sau poate să te încurajez doar? Cât te-ai schimbat?! Și dacă a meritat?!

Știi, viața este ca o carte. Nu poți trece peste vreun capitol care nu-ți place sau care nu ți se pare interesant ! Este imperativ să citești fiecare rând și să cauți sensul fiecărui cuvânt dacă nu-l cunoști!

Uneori, unele pagini te vor face să plângi, să urli de durere, dar continuă să citești, vor veni altele unde vei simți că ai aripi, pagini care vei dori să nu se mai termine.

Visează, visează în continuare, chiar și cu ochii deschiși! Asta te va menține la suprafață de fiecare dată! Și rămâi inocent, ingenuu, cu riscul de a fi luat uneori peste picior. Este atât de frumos să mai poți vedea lumea cu ochi de copil!

La vie est belle! sau Dolce far niente… Le cunoști, sunt vorbele tale preferate!

Păstrează-le cu sfințenie! Folosește-le ca și artilerie grea, pentru că vei avea nevoie de ele de fiecare dată când vei simți că nu mai poți: planuri zădărnicite, prea multă muncă, speranțe deșarte, lipsuri, boală, inimă sfâșiată… Pune aceste două vorbe pe desktop-ul minții tale, ca să le ai mereu la îndemână și să dai repede click pe ele! Crede-mă, te vor remonta de fiecare dată!

Nu lăsa greutățile să-ți ucidă sufletul de copil, iar când vei simți că lumea se prăbușește în jurul tău sau peste tine, fă-mă mândru că sunt cine sunt astăzi, arată-mi că nu sunt un eșec,      convinge-mă că timpul chiar vindecă orice rană și că totul este posibil! Fă lumea să zâmbească, dar nu uita să zâmbești și tu!

Iubește! Oh, da, iubirea este desăvârșită! Iubește-ți familia, prietenii, iubește oamenii, că-s toți frumoși! Și îndrăgostește-te!  O dată sau de câte ori vrei tu, dar fă-o! Cu riscul de a vărsa lacrimi amare de multe ori după, trebuie neapărat să te îndrăgostești! Sentimentul acela de fluturi în stomac este imposibil de zugrăvit în cuvinte. Oare fluturii când se îndrăgostesc simt și ei oameni în stomac?!

Știu că vrei să fii mare, să fii independent, să fii cel pe care acum doar ți-l imaginezi.

Vei fi, crede-mă, știu mai bine decât oricine că vei munci din greu să-ți atingi fiecare țintă propusă.

Dar ia-o mai ușor, te rog ! (Măcar pe mine să mă asculți, căci altcineva nu va reuși niciodată să te convingă.)

Altfel, vei pierde atâtea lucruri frumoase…Vei sări peste atâtea etape ale vieții care nu se vor mai întoarce…

Grăbește-te încet! Da, știu, timpul este scurt, doar că atunci când te grăbești îți scapă foarte multe lucruri din vedere și din înțelegere. Te rog, respiră după fiecare punct atins!

Dar nici nu aștepta ca lucrurile să se întâmple de la sine, pentru că nimic nu va veni spre tine fără să îți dorești din tot sufletul și fără muncă. Nu-i lăsa pe alții să-ți spună că visurile sunt doar vise. Ei știu doar ce pot ei să facă, nu ce poți tu. Visurile se vor împlini numai dacă tu le vei da viață.

Singurele obstacole sunt acelea pe care tu însuți ți le pui în cale, conștient sau nu!

Mai trebuie să știi că fiecare alegere implică o responsabilitate și generează consecințe pe care e musai să le iei în considerare când faci acea alegere.

Evită așteptările! Oricât te-ai pregăti, întotdeauna se vor ivi lucruri neașteptate, lucruri neluate în calcul. Ei bine, să știi că nu poți controla chiar totul.

Încrederea și Credința te vor ajuta foarte mult, dacă vei ști să le păstrezi. Încrederea că poți să faci ce ți-ai propus, Credința Cineva este cu tine mereu și are grijă de tine la fiecare pas.

Încăpățânarea…meteahnă veche… (și de care se pare că nu m-ai scăpat), nu va face decât să te țină blocat în idei. Înțelege încă de pe acum că totul merge pe repede înainte, că totul se schimbă. Va trebui să accepți că în fiecare clipă, undeva în lume se descoperă ceva nou și ceea ce azi este valabil, mâine poate nu mai e.

Nu crede chiar tot ce auzi sau citești! Verifică! Nu chiar toate informațiile pe care le afli sunt adevărate!

Dar mai presus de orice, află că există un Sens, un Rost. Și că Undeva, Cineva rânduiește magistral toate aceste lucruri.

Pentru că tu vei fi eu, iar eu am fost tu, un cuplu de un noi foarte ok. Ceea ce înseamnă că a fost bine așa cum a fost și că va fi bine așa cum va fi!

Și ți-aș mai spune multe, dar poate mă vei surprinde și tu!

Acum înțelegi? S-au întâmplat toate, dar de fapt nu s-a întâmplat nimic. De tine depinde totul!”

MNC