EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

Master UPB - MANAGEMENTUL ORGANIZAȚIILOR EDUCAȚIONALE_EduMNC

Introducere în Scratch, curs online GRATUIT pentru profesori

18/03/2021

Platforma de cursuri online Predau Viitor vă invită să participați la cursul online gratuit „Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu”.

Acest curs vă va iniția și dezvolta competențele pentru utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării, recomandat ca mijloc de învățare în noua programă pentru gimnaziu din 2017.

Cursul este dedicat profesorilor (de gimnaziu) care nu au mai folosit deloc platforma Scratch și care nu au mai utilizat Scratch la clasă.

La nivel global, Scratch este utilizat pentru a învăța și exersa programarea de la grădiniță la liceu. Scratch îi ajută pe cei mici să gândească creativ și sistematic și să lucreze colaborativ (competențe esențiale în secolul 21).

Cu Scratch, iți poți programa propriile povești, jocuri și animații interactive și să distribui creațiile tale către ceilalți, în comunitatea online.

Astfel, elevii vor învăța concepte de programare într-o manieră vizuală, prin crearea de animații și jocuri.

Acest curs este dezvoltat și organizat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre  și Google (printr-un Google Educator PD Grant 2019).

Durată curs: 10 săptămâni (3 martie – 15 mai 2021)

Diplomă: la sfârșitul cursului, participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvent. Cursul nu are credite profesionale transferabile.

Trainer curs: Oana Șipoș, Europe Code Week Ambassador

Perioada de înscriere până pe 21 martie 2021 inclusiv.

Mai multe detalii găsiți aici.

MNC