EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

Master interdisciplinar francofon inovativ Technologies de la traduction automatique - UPB - FILS -

Master interdisciplinar inovativ
Technologies de la traduction automatique

30/07/2022

Vă place franceza și doriți să vă perfecționați studiile printr-un master francofon inovativ dedicat acestei limbi? Universitatea Politehnica din București (UPB) include în oferta de studii universitare de masterat pentru anul universitar 2022-2023 programul TECHNOLOGIES DE LA TRADUCTION AUTOMATIQUE Domeniul de studii: Științe ale comunicării, din cadrul Facultății De Inginerie în Limbi Străine. (FILS)

Este un master interdisciplinar înființat în 2008 în parteneriat cu Universitatea Grenoble Alpes, Franța.

Masterul asigură pregătire performantă într-un domeniu nou în România, acela al lingvisticii computaționale, acordând diploma de inginer lingvist, profesie nou introdusă în nomenclatorul de meserii.

Instrumentele predate la master sunt utilizate în diverse domenii: căutare informații pe Internet, business intelligence, big data, traducere automată, asistență la scriere, corectare ortografică și gramaticală, recunoașterea și sinteza vorbirii, identificarea vorbitorului sau a limbii, robotică, învățarea și predarea limbilor.

Masteratul se adresează studenților cu o licență în științe inginerești sau licență în științe socio-umane, reprezentând o continuare / specializare în domeniu adiacent a studiilor și formarea într-un domeniu interdisciplinar, complementar formării inițiale de la nivelul licenței , acela al TRATĂRII AUTOMATE A LIMBII (TAL).

Ca și competențe obținute după terminarea studiilor, masterul oferă pregătire de ultimă generație în domeniul interdisciplinar al ingineriei lingvistice, conferind studenților cunoștințe informatice și lingvistice, permițându-le să stăpânească atât crearea și gestionarea instrumentelor informatice, cât și mecanismele de funcționare a limbii.

Programul de masterat TECHNOLOGIES DE LA TRADUCTION AUTOMATIQUE este cu predare în limba franceză și are o durată de 2 ani.

Informații de interes

  • Echipă didactică mixtă româno-franceză
  • Competență dublă la finalul masterului: stăpânire a limbilor străine (franceză, engleză, spaniolă) și stăpânire a tehnologiilor în domeniul prelucrării automate a limbii

Cei care doresc se mai pot înscrie în sesiunea din septembrie, 19.09-25.09 2022. (Master IV)

Taxa de înscriere este de 100 RON. Detalii înscriere aici.

Admiterea se realizează Online pe platforma Microsoft Teams UPB, în data de 26 septembrie. Mai multe detalii găsiți aici.

Persoană de contact, responsabil master,

Conf. dr. Roxana Anca Trofin: tel 0744487850, mail: roxanaanca.trofin@gmail.com

Toate celelalte informații necesare le găsiți accesând linkurile de mai jos.

Broșura masterat TTA – FILS  

Pagina web dedicată programelor de master în limbi străine a FILS.

 Alte programe de masterat dedicate cadrelor didactice (și nu numai).

MNC