EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

OpenAI lansează ChatGPT Plus, o versiune plătită a popularului ChatGPT_EduMNC

PROFESORUL DE FRANCEZĂ,
CREATORUL VIITORULUI

20/11/2022

24 Noiembrie 2022 – Ziua Internațională a Profesorului de Limba Franceză

Anul acesta, „Ziua profesorului de franceză” va avea loc joia viitoare, pe  24 noiembrie. Este un eveniment organizat la inițiativa FIPF - Federația Internațională a Profesorilor Francezi și se adresează profesorilor de franceză și tuturor celor care predau în limba franceză în cursuri de formare bilingvă din întreaga lume, având ca obiectiv promovarea meseriei de profesor de franceză prin inițiative diverse, activități și evenimente solidare, menite să creeze noi legături.

Ziua Internațională a Profesorului de limba franceză este sărbătorită, începând cu anul 2019, la finalul lunii noiembrie, fiind un moment dedicat valorizării meseriei de profesor de limba franceză, consolidării legăturii şi solidarității între cadre didactice, între profesori și elevi, prin promovarea culturii franceze și francofone (conferințe, reuniuni, dezbateri, concursuri tematice, ateliere, acordarea de distincții, etc.). Acest eveniment de anvergură mondială este coordonat de către FIPF (Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză).

Tema acestui an este PROFESORUL DE FRANCEZA, CREATORUL VIITORULUI.  Cu alte cuvinte, profesorii de franceză nu doar predau o limbă, ei sunt și creatori ai viitorului care au în comun pasiunea de a transmite dragostea pentru limba franceză milioanelor de studenți și vocația de a o apăra.

Mai exact, educația digitală este o modalitate care, deși actuală, va fi definitorie pentru viitor, o educație cu ajutorul căreia învățarea limbii franceze devine mult mai accesibilă și mai motivantă, promovând în același timp schimburile între vorbitori de franceză din întreaga lume.

Așadar, ediția din 2022 va fi o oportunitate de a pune în evidență profesorii de limba franceză care au dezvoltat sisteme de învățare la distanță sau au desfășurat acțiuni de solidaritate care au făcut posibilă continuarea procesului de învățare, în ciuda contextului cauzat de criza sanitară din întreaga lume.

În sfârșit, acest eveniment va evidenția faptul că profesorul de franceză,  ca și creator al viitorului, va fi cel care nu doar le prezintă cursanților aspectele invariabile ale predării conținuturilor disciplinei, ci privește tehnologia ca pe o superputere, jonglând între real și virtual, între sincron și asincron, realizând lecții de Gamificare și Edutainment, lecții care îi vor face pe cursanți să devină loiali atâta disciplinei, cât și profesorului.

Haideți ca pe 24 Noiembrie să le spunem cu toții celor peste 900.000 de profesori de limba franceză din întreaga lume un simplu „Merci, prof!”

Iată aici o modalitate prin care puteți face acest lucru. Sau puteți realiza o frumoasă activitate la clasă prin intermediul tradiționalei scrisori, dar folosind digitalul.

Lettre de remerciements à un professeur

Site-ul oficial al evenimentului: Le jour du prof de français

MNC