EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

PROGRAM DE STUDII POSTUNIVERSITARE - EDUCAŢIE PERMANENTĂ - - PERFECŢIONARE PROFESIONALĂ A ADULŢILOR - „COMPETENȚE DIGITALE” - EduMNC

Puzzle-ul „merge” la școală

16/10/2021

Lecții cât mai atractive și pe placul celor mici și nu numai? Ce ziceți de un puzzle? Folosind acest joc, învățarea va fi distractivă și va căpătă o nouă dimensiune!

Cei de la PUZZLE Factory vin cu un site în care puzzle-uri pe teme cât mai variate sunt puse la dispoziție gratuit pentru oricine pasionat de acest joc, dar care, în același timp, poate fi un mijloc inedit în procesul de predare-învățare-evaluare.

Mai mult decât atât, există o categorie de puzzle-uri dedicată educației, puzzle-uri ce pot fi de un real folos în realizarea lecțiilor digitale de geografie, biologie, educație civică, TIC etc. 

Toate jocurile din acest site au o grafică deosebită și, lucrul poate cel mai important, instrucțiunile sunt în limba română.

Puteți să treceți direct la rezolvarea jocului sau să alegeți nivelul de dificultate, ținând cont de publicul căruia vă adresați, prin selectarea numărului de piese.

Fiecare puzzle poate fi integrat foarte ușor în lecție folosind link-ul de la secțiunea partajare.

Indiferent de vârsta elevilor dumneavoastră, acest site, prin multitudinea de jocuri existente, va satisface, cu siguranță, gusturi cât mai variate.

De ce pro-puzzle?

Deși pare un joc, rezolvarea unui puzzle este o activitate care implică mai multe abilităţi. Pentru a aşeza toate piesele în ordinea corectă, un copil are nevoie de răbdare, concentrare şi precizie, deprinderi pe care aceştia le învaţă printr-un mod distractiv, fără să-şi dea seama.

Așadar, dragi dascăli, puteți face lecțiile dumneavoastră cât mai atractive, dar, în același timp, puteți recomanda acest site și părinților (în cazul copiilor din ciclul preșcolar/primar).

Căci, folosit la școală sau acasă, acest tip de joc, puzzle-ul, dezvoltă coordonarea (ochi-mână), gândirea strategică, imaginația, concentrarea, memorarea, perseverența.

Și lista poate continua.

Iar toate acestea vor face copilul mai calm și mai asiduu, ajutându-l să-și transfere atenția și să se relaxeze.

Comparativ cu alte jocuri, puzzle-ul are avantajul că rezultatul final este vizibil, astfel încât cel mic va vedea singur roadele muncii sale.

 

 

MNC