EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

Master interdisciplinar francofon inovativ Technologies de la traduction automatique - UPB - FILS -

Super aplicații pentru învățarea online

25/03/2020

Aplicatii mobile gratuite pentru elevi și nu numai

Da, petrecem prea mult timp pe telefoane, dar acest lucru poate avea și părțile lui bune. Noile tehnologii pot fi un real ajutor, câtă vreme sunt folosite pentru scopuri înțelepte.

Iată, așadar, câteva aplicații gratuite care facilitează procesul de învățare, în funcție de preferințele ”didactice” ale fiecăruia.

  • Lyricstraining, o aplicație pentru studiul limbilor străine, oferă exerciții clasice, de completare, folosind melodii. Elevii/utilizatorii pot căuta după artist sau după melodie și pot alege între patru niveluri de dificultate, de la începător la expert. Cu cât este mai mare nivelul, cu atât vor trebui completate mai multe cuvinte.

    Dacă nu este introdus cuvântul corect (cuvintele corecte), muzica se va opri și  oferă opțiunea de a asculta din nou sau de a afișa răspunsul și de a merge mai departe.

  • Grammarly Când scriem pe Gmail, Google Docs, Twitter sau orice alt site, Grammarly va analiza fiecare propoziție și va repara erori de gramatică, de ortografie și de punctuație. Va sugera, de asemenea, modalități pentru a îmbunătăți alegerea cuvintelor sau a stilului.
  • Dictionary.com  este un dicționar englez de buzunar în care se poate căuta orice cuvânt pentru definiții și sinonime. Iar partea cea mai bună este aceea că îi ajută pe elevi să învețe cuvinte noi zilnic, dezvoltându-și vocabularul și capacitatea de exprimare în limba engleză.
  • Road to Grammar este un site minunat pentru a practica gramatica și vocabularul făcând teste.
  • Tiny Scanner  este o aplicație care ajută elevii să scaneze diverse documente pentru a le transforma în PDF-uri cu ajutorul camerei foto de la telefon. Un adevarat scanner portabil!
  • History: Maps of the world Câteodată poate fi chiar dificil să reții multe date exacte la istorie. Această aplicație reprezintă un ajutor în acest sens, punând la dispoziție hărți din trecut și din prezent, iar elevii pot vizualiza cum anumite evenimente istorice importante au dus la schimbarea frontierelor de-a lungul timpului. Este o aplicatie foarte interesantă și educativă prin intermediul căreia elevii vor învăța faptul că  modul în care este împărțită lumea acum este consecința acțiunii  oamenilor/națiunilor în anumite momente din trecut. Cu siguranță, lumea viitoare va fi și ea o consecință a modului în care oamenii, respectiv națiunile vor acționa de acum încolo. Cunoașterea trecutului  poate ajuta elevii și nu numai, să participe activ la modelarea viitorului.
  • PhotoMath, o aplicație inovatoare, iți explică felul în care se rezolvă exercițiile de matematică. Tot ce trebuie să faci  este să indrepți camera telefonului spre problemă/exercițiu, aplicația o scanează și apoi oferă răspunsul final. Important :  aplicația prezintă explicația rezolvării pas cu pas .
  • Duolingo oferă cursuri de limbi străine (Franceză, Engleză, Spaniolă, Germană, Italiană, Japoneză etc.) pentru orice nivel. Nivelul este testat în prealabil, urmând ca lecțiile să înceapă de la acel rezultat. Cursurile sunt interactive, cu imagini, pronunție de cuvinte sau diverse jocuri. În plus, aplicația poate traduce orice texte în limba aleasă.

MNC