EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

Master interdisciplinar francofon inovativ Technologies de la traduction automatique - UPB - FILS -

Un liceu global ONLINE

04/05/2022

Sal Khan, fondatorul Khan Academy, este în parteneriat cu Arizona State University pentru a lansa un liceu global online.

Khan World School @ ASU Prep își va deschide porțile virtuale elevilor entuziaști de clasa a IX-a din întreaga lume în august 2022.

Această școală online cu normă întreagă va combina experiența Khan Lab School, Schoolhouse.world și ASU Prep Digital într-un model unic bazat pe principiile cărții ”Școala One World: Educația reimaginată” scrisă de Salman Khan, fondatorul Khan Academy. Principiile de bază includ învățarea bazată pe stăpânire (mastery-based learning - o învățare bazată pe stăpânire îi ajută pe elevi să devină conștienți de propriile abilități, făcându-i astfel  mai puternici și mai auto-direcționați), personalizarea experienței fiecărui student și învățarea împreună ca și comunitate.

Fiecare zi va include un seminar în care grupurile mici de studenți vor avea ocazia să interacționeze online și să participe activ în cele mai provocatoare întrebări ale societății, cu sprijinul mentorilor și al ghidurilor de învățare de talie mondială.

Conform fondatorilor, această clasă inaugurală de elevi de clasa a 9-a va lucra împreună pentru a rezolva problemele din lumea reală într-un model unic de școală virtuală care răsplătește curiozitatea, le dă putere și le oferă abilitățile și încrederea necesare pentru a excela în facultate și cariere.

„Căutăm studenți care doresc să fie în centrul învățării. Cei cărora le place să exploreze și să colaboreze cu colegii lor. Aceștia sunt studenți foarte implicați, entuziaști, care doresc să se pregătească pentru cele mai bune universități din lume sau să fie primii care să pășească spre o carieră de nouă generație”, a spus Sal Khan.

Potrivit lui Michael Crow, președintele ASU: „ASU este încântată să colaboreze cu Sal Khan pentru acest nou model inovator. Acest lucru se potrivește perfect cu eforturile ASU de a promova un design adaptativ, centrat pe elev, care este agil și receptiv la nevoile cursanților”.

Studenții interesați vor trebui să aplice prin ASU Prep Digital, școala online cu normă întreagă. Programul va fi fără școlarizare (plată) pentru rezidenții din Arizona. Studenții din afara statului vor plăti școlarizare pentru a participa. Clasa 2022-2023 este deschisă studenților de clasa a IX-a, celor care intră în clasa a IX-a și care intenționează să extindă programul la clasele IX-XII în anul următor.

Școala Mondială Khan de la ASU Prep este concentrată intens pe performanța elevilor. Fuziunea dintre curriculumul de liceu și cel universitar într-un model socratic bazat pe măiestrie va genera cursanți gânditori și curioși din punct de vedere academic, cu oportunități nelimitate.”

Pentru a afla mai multe despre Khan World School @ ASU Prep, vă rugăm să vizitați khanworldschool.org.

Contact

Angela Menninger, 602-373-8212
angela@dualitypr.com

Sursa:

https://www.businesswire.com/news/home/20220425005884/en/

 

MNC