EduMNC

- Sursa ta de cunoaștere pentru o reușită lingvistică:
Explorează, Învață, Excelează!
Inovație în educație, rezultate de excepție;
- O educație de calitate pentru elevi și profesori.
 

EduMNC - de ce?

Prin conținutul său, acest site se adresează atât elevilor/studenților, cât și profesorilor, cu scopul de a ușura munca fiecăruia în parte: învățare, respectiv predare/evaluare.

Toate materialele respectă normele în vigoare.

Contactează-mă

e-mail:

prof@edumnc.ro

Telefon

+40 723038927 

 

   EduMNC

Master UPB - MANAGEMENTUL ORGANIZAȚIILOR EDUCAȚIONALE_EduMNC

Webinarii gratuite pentru cadre didactice

21/03/2021

Un nou proiect (gratuit) pentru școlile interesate de reciclare. Materiale educaționale, adeverințe, diplome, toate la un loc prin participarea la o sesiune educațională online pe tema reciclării.

Harta Reciclării este prima platformă națională, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal, până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

Harta Reciclării este un program ViitorPlus, o organizație non-profit cu o experiență de peste 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Anul acesta, Harta Reciclării a lansat înscrierile la webinariile GRATUITE despre reciclare dedicate cadrelor didactice, realizate cu scopul ca aceștia din urmă să primească informații de la specialiști în protejarea mediului, urmând ca și ei, la rândul lor, să-și învețe proprii elevi.

După finalizarea webinarului participanții primesc toate materialele necesare pentru a preda „Lecția de reducere, reutilizare și reciclare”, fie în mediul online, fie pentru predarea în sala de clasă. Există un plan de lecție atractiv și interactiv conceput pe 3 categorii de vârstă (școala primară, gimnaziu și liceu) pentru aceste sesiuni educaționale.

Pentru înscrierea la webinar, profesorii trebuie să aleagă ziua pe care o consideră oportună (există mai multe variante) și webinarul dedicat grupei de vârstă la care va preda ulterior Lecția de reciclare.

Ca și beneficii, Profesorii primesc adeverință după susținerea sesiunii educaționale pentru cel puțin o clasă. Profesorii de școală generală care vor să educe mai mulți elevi sunt invitați să participe și la ecOprovocarea Junior (tot un proiect al asociației ViitorPlus) - un concurs cu premii totale în valoare de 20.000 lei pentru profesori și școlile lor. Elevii primesc diplomă digitală de participare.

După participarea la webinar, profesorii vor primi un pachet educațional ce conține :

  • Planul de lecție cu detalii, dedicat profesorilor pentru pregătirea orei de curs. Cursurile sunt împărțite pe trei categorii de vârstă: elevi din clase primare, gimnaziu și liceu;
  • Suport de curs tip PPT și filmulețe educaționale;
  • Document cu informații utile despre ce se colectează și ce nu se colectează separat dedicat părinților pentru a recapitula acasă;
  • Link-uri către sursele educaționale suplimentare;
  • Afișe educaționale care pot fi tipărite și folosite în școală.

Pentru mai multe informații, click aici.

MNC